VECKA 43

SPANSKA 8B

Spanska blev bara en lektion denna vecka eftersom onsdag bestod av Fokusdag. Vi kommer inte hinna börja på ett nytt kapitel utan det blir prat om ”Día de los muertos” (De dödas dag) som firas stort i den spansktalande världen kring denna tid på året (Alla helgons dag). Vi ser nog på ett avsnitt av ”El atraco al banco” och sen är det höstlov🍂🍁🍂🍁🍂

NO

Alla elever som har NO böcker hemma eller i skåpen ombeds lämna in dem till sin NO-lärare eller mentor som kan ge till NO-läraren då vi byter till biologi efter lovet.

Det är prov i optik efter lovet men pga att de haft vikarie kommer provet skjutas på några dagar, vi fastställer tillsammans efter lovet. Sidorna kommer att scannas och läggas upp på teams och för dem som vill går det att få en utskriven kopia.

SVENSKA

8A kommer fortsätta med att arbeta med krönikor och läsa en valfri bok. Vi kommer att titta på olika krönikor, läsa de, analysera och titta efter deras typiska drag. Vi kommer även att skriva läslogg under varje lektion där de får skriva ned sina tankar och reflektioner kring den bok de valt att läsa.

 MATEMATIK

 Många elever i 8A gjorde omprov i matte negativa tal och potens under fokusdagen vilket visade väldigt bra resultat. Ni ska vara väldigt stolta över resultatet. Vi har även arbetat vidare med geometri. Vecka 45 fredag 6:e november prov i matematik kapitel 3:1-3:3 omkrets, area, begränsningsyta och mantelyta. Se planeringen för matematik under planeringsfliken.

ENGELSKA

Fokus den här veckan har varit att träna på att både träna på substantiv i singular och plural samt att prata engelska genom att diskutera olika påstående och frågor med hjälp av nyckel fraser. Eleverna har fått en länk på Teams där jag har rekommenderat uppgifter de ska arbeta med för att utveckla hörförståelse samt läsförståelse. Bra om du påminner ditt barn att arbeta med det samt att träna engelska grammatik med English Grammar Book. Appen finns på deras iPad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *