Lite Inför betyg åk 7..8 och 9

Som ni säkert redan vet så får elever i grundskolan betyg första gången i slutet av höstterminen i årskurs 6. Sedan får eleven ett nytt betyg i slutet av varje termin fram till våren i årskurs 9 när slutbetyget sätts. Det är med det slutbetyget som eleverna sedan söker vidare till gymnasieskolan.

Alla betyg en elev får i skolan från hösten i årskurs 6 till hösten i årskurs 9 kallas för terminsbetyg. Terminsbetyg sätts bara i de ämnen som eleven fått undervisning i under terminen som gått. Elever får ofta inte undervisning i alla ämnen varje termin.

Slutbetyg är de betyg eleven får när hon eller han slutar grundskolan i årskurs 9. Det är de betygen eleven använder när han eller hon ansöker till gymnasieskolan.

Filmen nedan kan vara bra att kika på inför de kommande terminsbetyg, den hjälper er att få en större förståelse för hur vi lärare tänker och gör när vi sätter betygen, titta gärna på den!🍀😊

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *