Vecka 36

Hej!

Terminens andra vecka har passerat i full fart. Vi har fått njuta av några varma sommardagar, det blir väldigt varmt i klassrummen.

Nästa vecka hoppas vi att eleverna får sina iPads och även ordinarie schema ska vara på plats. På mentorstiden på måndag går vi igenom schemat med eleverna och skickar sedan hem ett schema i pappersformat.

Här kommer en liten inblick i vad vi arbetar med just nu 🍀

Svenska
Temat för detta läsår på Steningehöjdens skola är The future starts with me. I andan av detta utgår det första momentet i svenskundervisningen från just detta. Tillsammans har vi diskuterat vad temat handlar om och kommit fram till att vi har ett gemensamt ansvar för oss själva men också för vår omvärld. När vi strävar efter en fin framtid kan en förebild ha en viktig roll, och tillsammans har vi kommit på flera olika kända personer som kan ses som förebilder.
Denna vecka har eleverna sedan valt en känd förebild, sökt fakta samt skapat en tankekarta. Under den kommande veckan ska eleverna få tillfälle att skriva en faktatext om den valda förebilden. Inlämning av denna faktatext sker senast på fredag 6 september klockan 16.00.

NO
7A och 7B har under veckan arbetat med frågeställningen “Vad är liv?”. Vi har pratat om sex olika kriterier som måste vara uppfyllda för att något ska räknas som levande. Fråga gärna hemma om varför en gräshoppa räknas som något levande, medan havet inte gör det. 

IDROTT OCH HÄLSA 

Höstterminen startade med undervisning utomhus. Vi har fått ett nytt fint uteklassrum som passar bra för samlingar inför våra lektioner i friluftsliv och orientering. De närmsta veckorna kommer vi att ha fokus på dessa områden.

På tisdag kommer 7a att vara ute i skogen och plocka blåbär. Ta gärna med en burk med lock och lämpliga skor på fötterna. Kanske får ni hem massor av blåbär som kan bli en blåbärspaj på kvällen 🙂

2 reaktion på “Vecka 36

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *