Veckobrev v. 42

Hej!

Ännu en fredag med toppenväder, hoppas alla ni hinner vara ute något.

Vi lärare på mellanstadiet i samråd med skolpsykolog och rektor skickar här gemensam information till alla vårdnadshavare om läget.
Vi vill informera om hur vi har det på vår arbetsplats. Just nu är det väldigt turbulent med många elever som bryter mot många regler, har tråkig/dålig attityd, lyssnar inte på vuxna och använder ett fruktansvärt dåligt språk.
Kunskapsutvecklingen är inte i fokus utan vår tid och energi går åt till att lösa konflikter, förklara varför vi är i skolan, hur man är mot andra och repeterar grundläggande rutiner.
Det känns tråkigt att gå ut med detta en fredagseftermiddag men samtidigt vill vi lärare på mellanstadiet förmedla allvaret i situationen och att det här gäller både vår och elevernas arbetsmiljö. En miljö som i alla fall vi vuxna inte trivs i och vill förändra. För att kunna förändra detta till något positivt och givande så önksar vi ett nära samarbete med mycket stöd från er.

I veckan har eleverna bland annat jobbat med att läsa artiklar och kollat på den språkliga strukturen. Vi har börjat arbetet med Vasatiden och avslutat arbetet med geometri i matematiken med ett prov. Eleverna har fått se provresultaten om de velat och jag kommer skicka hem det nästa vecka. Då kommer även en helhetsbedömning på kapitlet finnas på IST.

I NO arbetet med rörelse och konstruktion finns också en bedömning ute på IST nu, den är för hur det gått hittills. Vi är inte alls klara med arbetsområdet men det kan vara bra att kika hur det går för just dig.

Vecka 43

Måndag: Nomp-uppdrag i Ma

Tisdag: Studiestöd 14:20-15:20

Onsdag: Hemkunskap för gruppen som skulle haft dn här veckan, Idrott,  Läsuppdrag i Sv

Torsdag: Idrott

Fredag: Alla-med avslutning på veckan: Bär något kopplat till halloween (ej mask för ansiktet eller vapen) 🍀🎃👻

Trevlig helg önskar Noopur och Camilla ⭐️

 

 

4 reaktion på “Veckobrev v. 42

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *