Veckobrev v.36

Hej,

Den här veckan har vi fortsatt jobba med värdegrundsarbete där vi bland anat har tittat på olika klipp, diskuterat i mindre grupper och i helklass. Ett väldigt viktigt arbete som vi kommer att fortsätta med och återigen bra att ni också pratar om detta hemma.

Vi har även haft våran första träff med våra faddergrupper som vi har tillsammans med årskurs 2. Som uppstart fick eleverna leka olika lekar och passa på att börja lära känna varandra. Alla gjorde ett fantastisk jobb med att visa sig som goda förebilder för sina fadderbarn, heja er! 🌟

I svenska har eleverna fått börja göra egna ”grej of the day” (läs mer om detta under fliken ”grej of the day” här på bloggen). Det ska bli kul att få lyssna på allas sen när vi är klara och självklart kommer deras fina arbete upp på bloggen.

Idag på storsamligen var det fokus på värdegrund. Varje klass fick visa olika saker som de jobbat med utifrån vår värdegrund. Vi hade lottat två av våra filmsnuttar som eleverna fått göra om våra olika rutiner vi har på skolan. Se nedan vilka som visades på storsamlingen. Vi måste också få säga igen att alla var en toppen publik.

På måndag sätter vi igång med våra ansvarsgrupper. Idag gick vi genom vad de olika ansvaren innebär och hjälp gärna till att peppa hemifrån så vi tar våra ansvar seriöst. Nyhetsbevakarna kan få tips här på bloggen under fliken ”Nyhetsbevakning”.

På torsdag är det dags för skoljoggen. Viktigt att man kommer ombytt redan på morgonen. Vi duschar inte efter idrotten som vi som vanligt har på torsdagar utan eleverna slutar istället klockan 13:15 den dagen. Här är info från Helena:

Info angående skolfoto:

Vecka 37

Måndag: Utomhusidrott (kom ihåg ombyte + handduk)

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Utomhusidrott (idrottkläder hela dagen), skoljoggen. Eleverna slutar ca kl 13:15

Fredag: Nyhetsbevakning (Elvira – utrikes, Wille – inrikes, Jonathan – lokal, Emilia – kultur, Diamant – sport)

Avslutar veckan med att tänka på det här citatet:

” Jag längtar till imorgon bitti, för då får jag fortsätta läsa min tystläsningsbok” – Elev åk 5

Trevlig helg önskar två glada fröknar 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *