Veckobrev v. 40

Hej!

Ännu en vecka har vi övat och lärt oss massa i skolan! Vi har precis läst klart våran högläsningsbok ” Slottet av is”. Vi har lärt oss många ord och det känns bra.
Vi kollade på en kort film om hur många ord man kan när man är 17 år gammal om man läser eller om man inte läser som barn. Det visar sig att om man inte läser ofta kan man bara ca 15000 ord, medan de som läser kan runt 50,000 ord.

I veckan har vi även haft 5 tester då har vi övat på läshastighet,ordföratålelse,rättstavning, och att snabbt kunna se mängd och räkna enklare tal. Det har gått bra, men känns skönt att det är klart. 😊

I dag fick vi också träffa våra nya faddrar, vi fick leka med dom och det gillade vi alla.

I NO så fick vi ett uppdrag. Det var att man skulle få en lampa att lysa och då fick vi ett batteri, en liten glödlampa och ledningstrådar och sedan skulle man få glödlampan att lysa. Alla tyckte att det var roligt🌸

[slideshow_deploy id=’1489′]

Trevlig helg hälsar Sander, Hugo, Stella och Nesli 😊

 

Nästa vecka är det peppvecka på Höjden! Det innebär att vi kommer att arbeta med att vara positiva. Vi kommer att prata mycket om vad som händer om vi fokuserar på det POSITIVA och på vad vi KAN göra, istället för att tänka tvärtom.

Vad tror du blir skillnaden att försöka använda positiva ord när du pratar?

Varje dag ser vi en film/bild och diskuterar om detta samt gör olika övningar. Varje inlägg publiceras dagen innan, det gör att du kan förbereda dig här om du vill.

På torsdag 13 oktober är det äntligen Giraffdagen. Dagen börjar som vanligt 8:10 och sedan går vi tillsammans ut. F1 + årskurs 4 och även årskurs 3 + 6 går en promenad till Rävsta camping medan 2+5 har aktiviteter i sina faddergrupper på skolan. Första gruppen som är vid campingen äter lunch (korv med bröd) och promenerar sen tillbaka till skolan. Den andra gruppen promenerar till campingen senare och äter lunch när de kommer fram. Första gruppen har då aktiviteter vid skolan fram till att skoldagen är slut.

Skoldagen slutar ca 13:30 och därför flyttas studiestödet fram till klockan 13:30 och håller på till 14:30.

Som vid andra utflykter är det bra att ta med sittunderlag, vattenflaska, frukt, varm dryck och om man vill en godsak (tex EN bulle eller kaka, ej godis!) Och tänk på kläder efter väder!

Vecka 41:

Måndag:

Tisdag: Extra slöjd, Studiestöd 14.00- 15.00

Onsdag: Utomhusidrott

Torsdag: Giraffdagen – vi är ute hela dagen. Väder efter kläder! Slutar ca 13.30, Studiestöd 13.30 – 14.30

Fredag:

Trevlig helg önskar Noopur och Camilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *