Veckobrev v. 37

Hej!

Vilken vecka vi har haft! Tack till alla föräldrar som kommit hit under våran arbetstid och haft givande samtal om elevernas kunskapsutveckling och individuella mål. Vi har alla ansträngt oss och hoppas vi har kunnat ge er en bild av våran vardag och skolsituation.

Under samtalsdagarna har vi arbetat extra mycket med årets tema; Jag i Historien. Vi har tittat på bilder och försökt placera dessa i en tidslinje. Vi har undersökt förändringar över tid, likheter och skillnader, och tränat på analysförmågan extra mycket.

Nästa vecka börjar vi med studiestödet och även läxor. Läxorna kommer vara i svenska och matematik. I svenska kommer det vara läsförståelsetexter, med frågor till på olika nivåer. Hjälp gärna till och påminn om att vi svarar i hela meningar. I matematiken kommer det vara färdighetsträning, mycket repetition av det vi gör i klassen.

Nästa vecka drar vi också igång med nyhetsbevakning. Idag har vi påmint eleverna om varför vi arbetar med detta, hur en nyhetspresentation bör se ut och var eleverna kan hitta enkla men bra nyheter.

Nästa fredag är det Sami, Emanuel, Sofia D och Evelina som ska presentera en nyhet.

Bra källor för eleverna att hämta nyheten ifrån:

http://8sidor.se/

http://www.svd.se/om/svd-junior

Från och med nästa vecka börjar vi med utomhusidrott. Här kan ni hitta planeringen fram till höstlovet.

Jag vill också påminna att sjukanmälningar tar numera vår nya administratör, Sara, hand om. Det är viktigt att ni ringer/sms:ar till sjukanmälningnigsnr (som är 073-6665228, 073-6665228). Kommer det mail till mig eller Camilla och vi själva är sjuka/lediga eller inte här så blir det inte bra.

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag: Vi skickar hem terminens första läxa.

Studiestöd 14.00-15.00

Onsdag: Utomhusidrott

Torsdag: Skoljoggen, Info finns här Vi slutar skoldagen ca. 13.45

Studiestöd 14.00 – 15.00

Fredag:

Påminnelse till eleverna: Eftersom det är så mycket information vill jag att eleverna läser veckobrevet och svarar med en kommentar till mig och Camilla =)

Trevlig helg! Kramar från två glada fröknar 😊

0 reaktion på “Veckobrev v. 37

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *