Veckobrev v. 48

Hej,

Den här veckan har vi lärt oss skriva levande personbeskrivningar, vi har tränat ännu mer bråk och gjort egna diagram. Vi har balanserat och vägt en hel del och eleverna börjar bli riktigt duktiga på att skapa förutsägelser (gissningar) innan de testar väga olika föremål. Vi har haft vår första engelskaläxa som gick riktigt bra för hela klassen! Och till nästa vecka är det en sång de ska ha tränat – så öva gärna tillsammans hemma!

Vi har också börjat med en bilduppgift som går ut på att endast använda sig av linjer för att skapa sin bild. Hoppas kunna publicera dessa nästa vecka =)

Nästa vecka ska vi också fokusera lite extra på 6:ans multiplikationstabell, lyssna gärna på den här låten för att öva.

På tisdag ska vi besöka Naturskolan för en väldigt sen höstvandring tillsammans med åk 4. Vi samlas här som vanligt och går till samma ställe som vårvandringen ägde rum – vid Rävsta camping tror jag det heter. Vi har beställt baguette och festis från skolan men det är helt ok att ta med egen mat om man önskar något annat. Man får ta med sig två godsaker till fikat.
Jag tänker att kläder efter väder är superviktigt att komma ihåg den dagen för vi kommer vara ute hela dagen, till och med när vi äter. Jag rekommenderar vantar o mössa, varma kläder och vattentäta + varma skor! Varm choklad är säkert uppskattat …

Vecka 49

Måndag: Idrott

Tisdag: Naturskolan, -se info ovan, Studiestöd

Onsdag: Läsläxa kap 12, Engelska läxa (Sång)

Torsdag: Idrott

Fredag: slöjd

Trevlig helg och hoppas ni alla får en trevlig första advent! Kramar från Noopur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *