v 47

Svenska och svenska som andraspråk

Den här veckan har 8B börjat arbeta med ett nytt arbetsområde som omfattar satslära och språkriktighet. Vi har gått igenom satsläran samt repeterat användningen av punkt, stor bokstav och styckeindelning. Under nästa vecka kommer vi att rikta fokus mot språkriktighet.

Spanska 8B fortsätter med kapitlet Mis amigos – mina vänner.
Till nästa vecka ska de ha läst och översatt en kort text där en person beskriver sig själv och kunna svara på några frågor om texten och läsa den högt

🌷Prov 4 december

Spanska 8A Muntlig redovisning Del 1 ” La vida de…” Del 2 “ La casa de…” på fredag den 20 november och nästa vecka ska vi börja kapitlet “ Mis amigos”. Här arbetar vi med böjning av det spanska verbet ser och estar, ord för egenskaper, ord tillstånd och mycket mer.

 

8A Biologiprov 7 dec

8A/B Prov i franska vecka 48 (fredag 27 november):

  • ”Adjektivens böjning: Ett adjektiv är en bestämning till substantiven”
  • ”Substantiv: Bestämd/Obestämd form (maskulinum och femininum i singular)”
  • Glosor kapitel 4 och 5 (finns i franska kanal)
    Bon chance🌺

 

Engelska 8A och 8B

Vi har sett filmen Billy Elliot och arbetar med olika uppgifter som berör filmen. ”Filmen utspelas i norra England under den stora gruvstrejken 1984–85 och skildrar klasskamp och gränsöverskridande i en tid då gamla värderingar och stereotyper börjar ifrågasättas och etablerade manliga traditioner utmanas”. https://www.filminstitutet.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *