Engelska

Engelska

Den här veckan har eleverna arbetat med att bygga ordförråd genom att träna på att beskriva ord på engelska med hjälp av synonymer. Eleverna ska skriva ett brev som handlar om texten de har läst i klassen. Om du vill hjälpa ditt barn att komma igång finns allt under uppgifter på Teams. Uppgiften heter ”A Shovel With my Name On It”. Där finns det bifogat fil för texten, ord som vi har tränat på och en länk på en kort film som handlar om texten.

V41 kommer eleverna har prov på grammatik i engelska. För att kunna träna inför provet ska eleverna arbeta med Appen ”English Grammar Book”. Jag har skrivit ett inlägg på Teams under engelska vad eleverna ska träna på. Det kommer att fyllas på under veckan.

Det kan vara bra att ditt barn har en vana att gå in då och då på Appen och träna på olika delar av grammatik. Appen är uppbyggd med regler inom grammatik och övningar som tillhör de olika delar i engelska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *