Välkomna tillbaka till skolan!☀️

Hej!
Vi hoppas att ni alla haft ett härligt sportlov och att batterierna nu är laddade inför kommande skolveckor! Här nedan hittar ni lite info kring de olika skolämnena.

Ämneskollen inför vecka 10

Svenska:

Hej och välkomna tillbaka! Jag hoppas ni alla haft ett härligt sportlov. Innan sportlovet avslutade vi det fjärde momentet Det skrivna. Ni har arbetat på superbra, då det varit många skrivnycklar och olika texttyper att hålla reda på. Jag är i full gång med att rätta alla texter som ni ska ha lämnat in, dock vill jag påminna er om att dubbelkolla så ni lämnat in allt.

Det du ska ha lämnat in under den fjärde momentet är följande:

•Resonerande text (tjej/kille)

•Saga

•Dagbok

•Krönika

Under vecka 10 kommer vi att starta det femte momentet som heter Sjuornas grammatikskola. Vi kommer att arbeta med detta femte moment mellan veckorna 10–14 och då kommer ni få kunskap om grammatik.

I detta femte moment ska ni studera ordklasser och satslära. Under detta moment kommer ni få föreläsningar i klassrummet samt ett arbetshäfte med övningar. Ni kommer dessutom bli indelade i grupper där ni tillsammans ska skapa en kortare föreläsning som ni sedan ska presentera för er klass under lektionstid vecka 14.

Under vecka 13 kommer ni även att ha era boksamtal. Jag kommer att lägga ut tider under veckan där ni får boka in er. Instruktionen för boksamtalet finner du här⬇️

Assignments: SVENSKA: Boksamtal VT 2020 | Due May 29 

Jag vill dessutom påminna om provet i språkbruk! Om du inte klarade det under höstterminen måste du göra det nu under vårterminen!

Om ni har några ytterligare frågor så finns jag som vanligt här för er!

Mvh Emma

Musik:

Hej! Hoppas ni alla haft ett härligt lov!
Jag vill kort påminna om att torsdag v.10 är sista inlämningsdag för era egna kompositioner i garageband!

Vi har även den sista lektionen för era bildspel på torsdag (uppgiften finns i teams under fliken musik), passa på att ta lite tid till detta denna söndagkväll eller någon kväll i veckan för att bli helt klara med era projekt. Har ni någon fråga kring uppgiften så maila mig på natalie.radstrom@edu.sigtuna.se, där kan jag även ge er feedback på era bildspel om så önskas🌟

Vi ses snart🎵

Hälsningar, Natalie

 

I övrigt så ser vi i personalen fram emot att träffa er alla, ses imorgon! / Personalen🍀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *