Veckobrev v. 3

Hej!

Vilken kylig vecka vi har haft, både ute men främst inne! Jag jobbar på att få till värmen i nya lokalerna, men tills dess råder jag alla att ta med inneskor, varma sockar och en extra kofta.

Vi har i veckan arbetat med sannolikhet och kombinatorik i matten. Vi fortsätter fördjupa oss i Europa och olika regioner inom vår kontinent. I svenskan läser vi och ska testa prova skriva ett personporträtt och i engelskan fortsätter vi med hörförståelsen. Den här veckan har Camilla varit med oss en del, vilket har varit bra då vi fortfarande flyttar hit saker och boar in oss.

Vårat uppehållsrum (där vi har våra inneraster) är fortfarande ganska tomt. Det finns några bord och stolar, fler möbler är beställda men tills vidare vänder vi oss till er. Om ni har någon matta, sackosäck, stor kudde eller liknande hemma som ni vill bli av med kanske vi kan hitta en plats för den här hos oss =)

Vi skulle gärna få hit lite spel, någon kortlek eller liknande. Jag kommer tillsammans med rastvärdarna beställa detta men som sagt, har ni något till övers så tar vi tacksamt emot.

Vecka 7 är det dags för utvecklingssamtal och PRAO. Tider för utvecklingssamtal kommer på måndag. Har du något önskemål på dag eller ungefärlig tid så kan du lämna en kommentar här eller maila så försöker jag ordna det.

Prova på PRAO!

Det här blir tredje året som Höjdens elever på mellanstadiet får testa på PRAO en gång per läsår, i samband med utvecklingssamtalen i februari.
Här kommer lite info!

Vecka 7, torsdag 14/2 och fredag 15/2, är det dags för eleverna i åk 4-6 att få testa på PRAO samt ha sina elevledda utvecklingssamtal. En av dagarna kommer eleven vara på skolan och arbeta med ordinarie uppgifter samt ha sitt samtal, den andra dagen kommer eleven vara ute på PRAO.

Att få testa på och PRAO:a en dag låter eleverna se ett större perspektiv utanför klassrummet.

”Alla som arbetar i skolan ska verka för att utveckla kontakter med kultur- och arbetsliv, föreningsliv samt andra verksamheter utanför skolan som kan berika den som en lärande miljö, och bidra till att elevens studie- och yrkesval inte begränsas av kön eller av social eller kulturell bakgrund”. (Lgr 2011)

För att alla elever ska få möjlighet att PRAOa måste ni föräldrar hjälpa oss med förslag och tips på arbetsplatser som är villiga att ta emot våra elever. Det är därför viktigt att ni hör er för vid er arbetsplats och meddelar oss om ni tror att en eller flera elever skulle kunna få besöka arbetsplatsen och testa på att arbeta under en dag. Har ni som föräldrar inte möjlighet att hitta en praoplats till ert barn, går det ju självklart bra att höra med grannar, mor-och farföräldrar, släktingar osv.

För den vuxne som tar emot elev är det viktigt att tänka på följande:

 • Eleven ska inte utföra arbete utan vara med för att observera och se hur arbetet går till.
 • Vi respekterar elevens skoltider, vilket är max 7 timmar och raster behöver de få under arbetsdagen. Eleven behöver även få äta lunch vid lämplig tid. Skolan erbjuder lunch i skolmatsalen även under PRAO-dagen.
 • Vi behöver få namn och telefonnummer till ansvarig på arbetsplatsen. Det är viktigt att vi kan komma i kontakt med ansvarig vuxen om det skulle behövas.
  Är eleven sjuk PRAO-dagen ringer ni och sjukanmäler som vanligt till skolan.
 • Skolan är ansvarig för eleverna under dagen och säkerheten på arbetsplatsen är viktig. Skolans försäkring gäller under dagen.
 • Eleverna kommer få med sig frågor som de ska besvara (och sedan redovisa när de är åter i skolan). Vi hoppas att ni har möjlighet att ta en stund att svara på deras frågor och kanske låta dem ta en bild.

Eleverna tycker det här verkar roligt och vi hoppas att det går att genomföra.

 

Vecka 4

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: idrott

Torsdag: idrott, studiestöd för åk 6-7 kl. 15.05-16.05.

Fredag: Läxa i biologi/svenska klar. Ni ska ha läst eller lyssnat på s. 14-27 i boken Upptäck människan. Finns att lyssna på inläsningstjänst eller läsa på OneNote ( NO – biologi – skelett, leder och muskler).

Trevlig helg önskar Noopur och Camilla

 

En reaktion på “Veckobrev v. 3

 1. Hej!
  Jag har svårt att komma ifrån dessa dagar men Sam kan komma men då helst en klockan 8 tid.
  Hoppas det går att fixa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *