Veckobrev v. 39

Hej!

En kort vecka för eleverna, men vi har som vanligt försökt hinna med så mycket som möjligt.

I matten har vi avslutat kapitel 1 och en bedömning finns på IST. Det betyder också att vi började på ett nytt arbetsområde ”Skala, volym och cirkeln”. Många som i början kanske tycker det är svårt och klurigt, då är det extra viktigt att påminna oss om Lärandegropen. 🍀

Vi fortsätter arbeta med politik i SO och bygga/rita fordon i NO. I svenskan har vi börjat titta på gamla nationella prov och bedöma vilka nivåer på elevexempel.

Idag hann vi inte med veckans höjdar så jag tar det här på bloggen.

För Ansvar den här veckan får en elev som alltid, men speciellt den här veckan, lyckats ge andra arbetsro och tar ansvar själv under tystläsningen på morgonen. Och det är Max. 👏🍀

För Kompetens får två elever den här veckan. Båda vågar utmana sig själv, tar sig an svåra uppgifter och kämpar. Jag har mest sett det på matten den här veckan. Och det är Tindra och Sofia D. 👏👏🍀🍀

För Glädje den här veckan får en elev som på rasterna är positiv och glad. Kan vara med olika elever och flexibel. Det är Jim. 👏🍀

 

Under hela oktober kommer skolan ha matsvinnsmånad och i samband med detta kommer vi även starta igång Alla med igen. Matsvinnsmånaden handlar om att varje klass får en varsin hink som de kastar matrester i som sedan kökspersonalen väger. Varje klass tävlar för sig och vinnande klass som har kastat minst vinner ett pris. Detta gör vi för att tänka mer på hur mycket mat man tar och inte kasta i onödan. Alla medär ett gemensamt arbete på skolan som handlar om skolans värdegrund på olika sätt. Första veckan handlar det om hur vi ska tänka kring lugnet och miljön i matsalen – hur vi är mot varandra men också tänka på att inte kasta mat i onödan. Varje fredag kommer vi skoja till det, tex första fredagen vill vi att man bär någonting rött (det kan tex vara en tröja eller ett smycke) som symboliserar giraffens stora och varma hjärta ❤️🦒.

På fredag är det dessutom Giraffdagen vilket innebär att det är en värdegrundsdag kopplat till fadderverksamheten. Skoldagen börjar som vanligt 8:10 och slutar ungefär 13:30. Det vore bra om man tar med sig en frukt då vi ska promenera och lunchtiden blir lite annorlunda.

Vecka 40

Måndag:

Tisdag: Noopur på naturskolan med åk 5, Camilla med klassen. 

Onsdag: idrott, 

Torsdag: idrott, språk

Fredag: Giraffdagen – se info ovan. 

 

Trevlig helg önskar Noopur och Camilla😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *