Veckobrev v34

Vilken fantastik första vecka vi har haft! Alla har varit engagerade, positiva och taggade 🙂 Det goda humöret och drivet från eleverna har smittat av sig till oss och vi ser verkligen fram emot den här terminen.

Denna vecka har vi jobbat med värdegrunden på olika sätt. Bland annat har vi funderat och diskuterat skolknep. Vi har även haft olika sammarbetsövningar. Tillsammans i mindre grupper har vi med hjälp av bilder börjat göra korta instruktionsfilmer om vilka rutiner och regler vi har på skolan. På så sätt repeterar vi och går igenom vad som gäller på skolan. Heja 🌟

Vi har kollat på en film och pratat om begreppet ”Grit”. En ganska svår video men många intressanta tankar efteråt om hur vi kan bli mer ”grit”-iga för att lyckas i skolan och livet. Se gärna den ni också, här.

 

Helena som vikarierar för Åsa i idrotten tänker ha uteidrott under hela september om vädret tillåter och det betyder kläder efter väder. Det har hänt o fortsätter hända mycket med barnens kroppar o det är viktigt att alla duschar efter idrotten och allmänt tänker på sin hygien för allas trivsel.

Nästa vecka på fredag är det dags för skolfotografering, se info nedan.

På tisdag 29/8 hoppas vi får träffa er alla på föräldramötet kl. 18.00 som börjar med en gemensam föreläsning och som sedan fortsätter i klassrummet.

På torsdag 31/8 åker vi till naturskolan. Vi startar dagen som vanligt på skolan klockan 8:10 men vi möts på skolgården. Eftersom att vi kommer att vara utomhus hela dagen är det viktigt att klä sig efter väder. Vi får lunch på plats men vill man får man ta med egen matsäck. Alla behöver ta med sig en vattenflaska. Det går bra att ta med en frukt och/eller en godsak (ej godis). Dagen slutar ca klockan 13:00 och därefter tar vi bussen tillsammans tillbaka till skolan. Vi kommer vara i Sigtuna och vill man gå hem direkt eller hoppa av/ fortsätta på bussen är det ok för oss.

Nästa fredag 1/9 är vi inbjudna till en gala inför ett värdegrundsarbete vi ska arbeta med under läsåret. 😊Tillställningen slutar 13.00 på Kulturum på Arlandagymnasiet och barnen får gå hem direkt därifrån om det är ok med er, annars följer de med oss till skolan o går hem härifrån.

Vecka 38 är det dags för de elevledda samtalen, se tider nedan.

 

Vecka 35

Måndag: Utomhusidrott (kom ihåg ombyte + handduk)

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Naturskolan, se info ovan

Fredag: Skolfoto. Kulturum på eftermiddagen, se info ovan

 

Trevlig helg önskar två väldigt stolta pedagoger! 😄😍

0 reaktion på “Veckobrev v34

  1. Hej Claudias och Sofias D föräldrar!
    Min dotter Sofija K har utvecklingssamtal den 19/9 kl.12:40 men jag kan inte komma den tiden.
    Vill fråga er om ni kan byta tiden.
    Tack i förhand!
    Med vänlig hälsning Sofijas K mamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *