Elevledda utvecklingssamtal & PRAO

Vecka 5, tisdag 31/2 och onsdag 1/2, är det dags för eleverna i åk 4 till 6 att få PRAOa samt ha sina utvecklingssamtal. En av dagarna kommer eleven vara på skolan och arbeta med temat samt ha sitt samtal, den andra dagen kommer eleven vara ute på PRAO.

PRAO:

För att alla elever ska få möjlighet att PRAOa måste ni föräldrar hjälpa oss med förslag och tips på arbetsplatser som är villiga att ta emot våra elever. Det är därför viktigt att ni hör er för vid er arbetsplats och meddelar oss om ni tror att en eller flera elever skulle kunna få besöka arbetsplatsen och testa på att arbeta under en dag.

Har ni som föräldrar inte möjlighet att hitta en praoplats till ert barn, går det ju självklart bra att höra med grannar, mor-och farföräldrar, släktningar osv.

Att få testa på och PRAOa en dag låter eleverna se ett större perspektiv utanför klassrummet.

Alla som arbetar i skolan ska verka för att utveckla kontakter med kultur- och arbetsliv, föreningsliv samt andra verksamheter utanför skolan som kan berika den som en lärande miljö, och bidra till att elevens studie- och yrkesval inte begränsas av kön eller av social eller kulturell bakgrund”. (Lgr 2011)

För att kunna organisera det här på bästa sätt, ber vi er att besvara formuläret senast den 20 januari. Fyll i detta formulär!

Elevledda utvecklingssamtal:

De elevledda utvecklingssamtalen pågår på hela mellanstadiet dessa två dagar. Parallellt med detta pågår andra aktiviteter inom ramen för läsårets tema ”Jag i historien” på skolan. Vi på Höjden har som vanligt samtalen under dagtid på elevernas arbetstid. I vanlig ordning berättar barnen själva först om sin skol- o lärandesituation och därefter går vi tillsammans igenom de uppsatta målen. Skoldagen slutar ca kl.13:30 dessa dagar för alla elever.

Viktigt att ni hör av om tiden inte passar eller om ni har bytt med någon.

Med förhoppning om ett par givande dagar för alla!

/ Personalen i åk 4-6

img_0338

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *