Veckobrev v.45

Hej härliga vinterland!

Massor med snö och en härligt vinterväder har veckan bjudit på.  På skolgården har vi ett par viktiga regler som gäller vad det gäller snö och det är att man måste ha en hjälm på huvudet om man vill åka på kullen eller på isbana på gården. I nuläget har skolan inga lånehjälmar så det måste eleverna ta med hemifrån om de vill åka.  Det finns några stjärtlappar att låna på skolan. Sedan är det förbjudet att kasta snöbollar.  Självklart behöver alla kläder efter väder. Varma kläder behövs och det behövs extrakläder eftersom det blir blött efter att ha haft lekt i snön.

 

Den här veckan har vi jobbat mycket med svenska och SO. I svenskan har vi jobbat med berättande texter där vi har fått kolla på en faktatext om järven och sedan svarade vi frågor om vad den till exempel äter och hur den ser ut. I SO har vi fortsatt jobba om vikingatiden där vi tillsammans med våra lärkompisar läste texter och placerade in begrepp i olika kategorier. Den här veckan har vi haft matematik med Angelica och Edvin (som hjälpte till när Camilla var i årskurs 6) och vi har fortsatt jobba med kapitel 2 i matteboken som handlar om uppställningar med addition och subtraktion. I engelskan har vi gjort korsord och vi fick även öva på vad olika kroppsdelar heter på engelska. På bilden fick vi instruktioner med steg för steg hur en motivet skulle se ut. Målet var att vara noggrann och att följa instruktionerna. Tyvärr blev simningen inställd pågrund av ovädret som påverkade bussarna. 

Hälsningar Karim, Diamant, Sofia W och Maja

 

Info om vecka 46:

Måndag:
Tisdag: Studiestöd 14.00 – 15.00
Onsdag: ingen idrott 
Torsdag: Idrott, Studiestöd 14.00 – 15.00
Fredag: Nyhetsbevakare som ska presentera en nyhet på fredag 18/11 (Victoria, Inez, Elsa, Emilia och Dijana). 

Trevlig helg önskar Camilla och Noopur 😊❄️☃️

0 reaktion på “Veckobrev v.45

  1. Vilken intressant vecka ni verkar haft! Jag ser fram emot att träffa er alla imorgon och hoppas att det härliga vintervädret håller i sig veckan ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *