Veckobrev v. 42

Hej!

Tiden går fort och vi närmar oss snart höstlovet. Men det betyder också att vi arbetar på i hög fart med mycket fokus i klassrummet. Vi pratar ofta om att ta vara på tiden här, att sysselsätta sig själv även när man kanske väntar på hjälp.

Den här veckan har vi jobbat med uppdrag 2 i NO där vi fortsatte att jobba med att tända en lampa. I SO hade vi en frågesport som handlade om nyheterna som varit aktuella i veckan. Vi jobbade även med fadderbarnen och fortsatte med lärandegropen (The learning pit). I vecka har vi börjat med kap. 2 i matteboken, som handlar om matte-lagar och lite annat. Och sen har vi jobbat med beskrivande texter (faktatexter).

Hälsningar Inez, Dijana, Elsa =)

Under veckan som har gått har hela skolan fortsatt med värdegrundsarbetet som just nu handlar om stoppljuset. Hur kan man hindra sig själv från att göra tokiga saker när man är arg/upprörd/ledsen osv. Under de två första veckorna har fokus varit på den röda lampan som handlar om att hitta strategier för att lugna ner sig själv.

stoppljuset

 

Nästa vecka är det en helt vanlig vecka, och därefter höstlov. Skolan är stäng hela vecka 44 och även fritids på måndag den 31/10 men sedan är verksamheten i full gång för de som har anmält sin närvaro.

Vecka 43

Måndag:

Tisdag: Studiestöd 14.00 – 15.00

Onsdag: Idrott,

Torsdag: Idrott, Studiestöd 14.00 – 15.00

Fredag:

Kramar från Noopur & Camilla =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *