Veckobrev v. 41

Hej!

Den här veckan har vi lärt oss att använda verktyg på trä slöjdan. Vi har också lärt oss att ta hand om de mindre barnen, på Giraffdagen.På matten har vi lärt oss Pokémon-matte och hur man ska använda krockodilmunnen    ( < > = ).

Idag har vi lärt oss mer om historien från BIG BANG till idag. Vi har prövat olika instrument som piano, trummor och gitarr. På bilden så har vi börjat arbeta med grundfärgerna och sekundärfärger. I torsdags gick vi till Rävsta Camping och vi fick var med fadderbarnen och hade fadderdag.

Med vänliga hälsningar Evelina ,Sofia.D, Emanuel och Sami. 😀

 

Veckan som gått har präglats av pepp i olika former och det har varit intressanta diskussioner i alla klassrum, titta gärna på pepp-bloggen för att se de övningar vi gjort o läsa kommentarer vi skrivit in.

Vår skola är en av två i kommunen som fått äran att delta i STL – skriva sig till lärande som i mångt o mycket handlar om återkoppling mellan eleverna. Mer information finns på rektorsbloggen som ni kan ta del av.

Under nästa vecka kommer de elever som gått här sedan start byta iPads och med det kommer även ett nytt kontrakt som alla, även ni som redan fått en ny iPad, behöver skriva under pga. kommunen uppdaterat kontraktet. Vi önskar att ni noga läser igenom detta med era barn så att ni alla är uppdaterade på de regler som gäller vid hanterandet av våra digitala verktyg med tillbehör.

Vi kommer även att skicka hem laddare för att arbetet ska flyta på i klassrummen, vid skada eller förlust ska ni kontakta läraren o de trasiga ska återlämnas till skolan.

skarmklipp

 

Under kommande två veckor kommer Patricia, Höjdens skolsköterska, träffa varje elev i åk 4 för ett samtal. De har gjort en enkät som Patricia kommer utgå ifrån. Samtalet kommer handla om elevens hälsa och trivsel.

På torsdag kommer Lisa genomföra ett test med varje enskild elev i åk 4. Det är ett test i läshastighet/ ordavkodning.

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag: Studiestöd 14.00 – 15.00

Onsdag: Idrott, inomhus

Torsdag: Idrott, inomhus, H4 test med Lisa, Studiestöd 14.00 – 15.00

Fredag: Föreläsning om nätetik

Trevlig helg önskar två peppiga fröknar 😀🌸

0 reaktion på “Veckobrev v. 41

  1. Läsförståelsetexten ligger som vanligt i Showbie under Uppdrag svenska.
    Det andra uppdraget, som är en flipp, ligger här på bloggen i flödet =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *