Veckobrev v. 21

Hej,

Bara två veckor kvar nu till sommarlov! Och det märks inne i klassrummet 😉

Den här veckan har vi jobbat på i snabb takt med den magiska dörren och skrivit klart två kapitel. Vi har avslutat vårt arbete om forntiden som har resulterat i tre faktatexter om olika åldrar som vi har skrivit tillsammans. Så här mot slutet av terminen kollar Lisa av alla elevers läsning och jag även jag påbörjade läsutvecklingskollen idag (fortsätter nästa vecka).

I går skickade jag hem terminens sista läsläxa, en läsförståelsetext. Den finns på Showbie och efter texten följer det frågor. Det är alltså inget eleverna behöver läsa flera gånger eller läsa in, utan de svarar på frågorna så gott det går och sen tittar vi på det tillsammans. Ma-läxan är också hemskickad och det blir också den sista för terminen. Bra jobbat med läxorna!

Nästa vecka får vi besök av nya elever som ska börja i klassen efter sommarlovet. Det är 5 elever som kommer och besöker oss på tisdag.

Det är simning på måndag nästa vecka.  Vi kommer äta mycket tidigare än vanligt (strax efter 10-rasten), så en frukt eller smörgås till efter simningen är en bra ide.

Det är dags att samla in ABC-böckerna. Så hjälp gärna eleverna att komma ihåg att ta med dom.

Vecka 22:

Måndag: Simning, ingen musik

Tisdag: Besök nya elever, inget studiestöd

Onsdag: Ma-läxa och läsläxa

Torsdag: ingen idrott

Fredag: slöjd

Trevlig helg alla underbara treor och era familjer!

Kramar från Noopur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *