Veckobrev . 10

Hej!

Härligt att vara tillbaka efter lite lov! Vi har kört på i rask takt och eleverna är taggade och jobbar på bra. Det är mycket fokus på matematik och svenska nu! Vi har klurat över bråk, skrivit faktatexter och gjort geometrigubbar.

image      image    image

Med Maria har vi lyssnat på bidragen till Melodifestivalen och röstat i klassen på vem vi tror vinner. Då har eleverna fått arbeta med stapeldiagram.

image

Vi har också haft två besök från nyfikna föräldrar! Jag och eleverna tycker alltid det är lika kul, när ni vill vara med och dela vår arbetsdag. Kan ni komma på besök, en dag, en förmiddag eller bara en lektion är ni så välkomna!

Nästa vecka kör vi igång med de nationella proven. Vi börjar med de svenska proven för att sen göra proven i matematik. Skulle det vara så att man är sjuk, går det att lösa. Men jag hoppas självklart att alla elever kommer hit, och är utvilade!

Proven brukar upplevas som roliga! Vi följer ett tema och eleverna tycker oftast om äventyren. Det är viktigt att eleverna inte stressar upp sig! Vi har pratat om att det inte kommer vara något nytt för eleverna och att det vara saker de kan och känner till! Viktigt att ni hemma också lugnar dem.

Nästa vecka är det ingen musik på måndag eftersom Hanna inte kan. Och inte heller idrott på torsdag. Det betyder att eleverna börjar torsdagen kl. 8.10 i klassrummet.

v.11:

måndag: idrott (inne), ingen musik

tisdag: Studiestöd 14.00-15.00

onsdag: Ma-läxa, läsläxa kap. 20

torsdag: ingen idrott

fredag: slöjd

 

Trevlig helg i solskenet! Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *