Veckobrev v. 7

Hej!

Den här veckan har vi börjat titta på och räkna gamla nationella prov. Vi skriver vidare i vår berättande text om den magiska dörren och så har vi skrivit faktatexter om Sverige.

Sista veckan innan sportlov kör vi på i full fart! Kom ihåg att läsa läsläxan flera gånger i veckan och färdighetsträna gärna på klockan, multiplikationstabeller, talområdet 0-20 och algebra. Ni kan jobba i NOMP, NE-räkna eller Mini-ma som ni har =)

Det är ett högt tempo i klassrummet och det är viktigt att ditt barn orkar hela dagen! Det kan vara bra att ha med sig en frukt.

Som gemensamt mål för veckan har vi haft att ”komma ihåg 5 tysta minuter i matsalen”, vilket har varit ett bra mål då många glömmer bort och behöver påminnas.

Här är en länk med information kring nationella proven från Skolverket.

http://www.skolverket.se/bedomning/nationella-prov/bestallning-och-hantering/grundskola/information-till-foraldrar-om-amnesprovet-i-arskurs-3-1.105301

Här på Höjden beräknar vi hålla på med proven under veckorna 11- 17. Ett närmare tidsschema kommer. Vi börjar med svenskan och tar därefter matematiken.

v.8:

måndag: idrott (inne), musik

tisdag: Studiestöd 14.00-15.00

onsdag: Läsläxa, kap. 18 och Ma-läxa

torsdag: idrott (inne)

fredag: slöjd, nyheter: Stella, Sofia och Nesli

FullSizeRender Berätta vad vi hade för grej i torsdags! Kommer du ihåg hur stor en blåvals grej är?

IMG_0409

 

 

 

Vi har jobbat med Ma-stationer i veckan och då bland annat tränat på mönster genom att lägga tangram.

Trevlig helg! Kram

IMG_0412

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *