Sista veckobrevet för den här terminen!

Hej!

Nu är vi inne i sluttampen av den här terminen och vi jobbar på som tokar för att bli klara med våra arbeten. Vi är snart klara med NTA lådan och att balansera och väga. Vi ska runda upp bråkdelen i matematiken och vi har kommit en lång väg i arbetet med de fem världsreligionerna. Be gärna era barn berätta om tre religioner!

Läsläxan denna vecka har vi läst gemensamt för varandra på skolan, det är kul att höra hur mycket de övar. Den här veckan läser vi kapitel 14 och det blir årets sista läsläxa. Därefter tar eleverna hem boken så läs gärna (!) samtliga kapitel (1-14) en gång till! Det är viktigt att läsningen hålls vid liv, så se till att läsa tillsammans med era barn lite då och då under lovet.

Jag har även under veckan påbörjat att packa ner skolan, samtidigt som jag har hunnit testa hela klassens läsutveckling. Vi har också haft besök av tre nya elever och klassen tog emot dem med öppna armar! Kul att se =)

På söndag får alla barn på Steningehöjdens skolan komma och titta på när Fredrik och Alexander spelar handboll med Skånelas herrlag.

fred

Nästa vecka händer mycket spännande!

tisdag 15/12 är vi ute hela dagen. Vi promenerar bort till Rävsta camping och beräknas vara tillbaka på skolan 13.30. Då är skoldagen slut och fritids tar vid.

https://hejahojden.wordpress.com/2015/12/10/friluftsdagen-15-december/

torsdag har vi pysseldag. Ta med en tom glasburk till skolan för barnen ska bl.a. göra varsin ljuslykta. Vi ska även under torsdagen få besöka nya skolan och nya klassrummet, mycket spännande!

fredag är det först ”vanlig” skoldag. Vi kommer bl.a. dansa juldanser med hela skolan i idrottssalen! På kvällen är ni alla föräldrar varmt välkomna på skolans julavslutning. Den börjar 18.00 och beräknas hålla på till 19.00. Ta på varma kläder för att vi kommer att vara utomhus. När barnen har uppträtt träffas vi utanför vår ytterdörr och önskar varandra god jul. Om man vill får man ta med sig egen fika. Barnen ska få ett julbrev med information med sig hem.

v.51

måndag: idrott

tisdag: friluftsdag

onsdag: läsläxa kap 14

torsdag: pysseldag, besök på nya skola

fredag: skolan dansar juldanser, julavslutning 18-19

 

Ett stort TACK för en härlig termin och ett gott samarbete alla barn och föräldrar!

Kramar från Noopur och Kristoffer!Trevlig Lucia ?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *